Home » Onko pikalaina tai lainan hakeminen netistä kannattavaa?

Onko pikalaina tai lainan hakeminen netistä kannattavaa?

Jos kysyt tätä kysymystä keski-ikäisiltä tai vaikkapa idiooteilta, vastaavat he todennäköisesti : “ei, älä hae lainaa netistä, Joniki haki ja nyt se on velkaa Johnille ja se ei kuules veli oo hyvä juttu se”.

Nyt ne velat, Joni

Kuitenkinkin, kuten idiooteilla on yleensäkin tapana, he ovat väärässä. Lainaa tai pikalainaa kannattaa hakea netistä tietyissä tilanteissa, missä sinulla ei ole parempaakaan vaihtoehtoa, tai yksinkertaisest itarvitset vain lainaa.

 

Tähän sisältyy kuitenkin kaksi ehtoa;

1. Sinun on pakko varmistaa se, että maksat lainasi ajoissa takaisin, tämä varsinkin jos otit ns. “pikavipin”. Pikavipin maksamatta jättämisestä tulee oikeasti ongelmia. Perintäyhtiöt käytävät mitä kavalampia keinoja sinun härnäämiseksi, mikäli et maksa vippiäsi ajoissa takaisin. Mutta tätä ongelmaa ei ole, jos olet vastuullinen ja maksat velkasi takaisin. Ethän sinä jätä muitakaan laskujasi tarkoituksella maksamatta, joten miksi vipistä tulisi yht’äkkiä ongelmia? Luottotietojesi säilymisen vuoksikin on elintärkeää maksaa vippivelkasi ajoissa takaisin, sillä elämä ilman luottotietoja on huomattavasti hankalampaa. (Et esimerkiksi saa normaalia liittymää tai vuokra-asuntoa.)

Mutta kuten jo yllä sanottu, tämä ongelma esiintyy vain, jos et maksa laskuasi, joten syypää ei tässä tilanteessa ole hirmuinen lainayhtiö, vaan itse lainaaja. Vai pitäisikö lainapaikkojen vain jaella rahojansa ympäriinsä ihan ilmaiseksi?

Joni oli väärässä.

 

 

2. Vertaile lainoja ja käytä suosituksiamme

Kun olet fiksu, käytät etusivullamme olevaa nopeaa lainasuositusta, ja otat lainaa ainoastaan hyvämaineisilta yhtiöiltä, eli jos yksinkertaisesti rahaa ei olekaan maksupäivän koittaessa, elämäsi ei mene automaattisesti pilalle, vaan voit jopa neuvotella lainapaikan kanssa maksusuunntitelmasta.

Lainapaikat eivät suinkaan halua, että joudut maksuvaikeuksiin (ainakaa eettiset ja rehelliset lainapaikat, joita löydät tältä sivultamme), vaan on molemmille osapuolille hyödyllistä neuvotella asiasta. (Eli siis jos joudut maksuongelmiin, ota yhteyttä lainafirman asiakaspallveluun, tai joissakin paikoissa pääset lykkäämään maksuaikaa suoraan heidän sivultansa.)

Sen lisäksi vertailu on kannattavaa ihan senkin vuoksi, ettei maksettavaa jäisi niin paljon. Voit löytää parhaat vaihtoehdot 18-vuotiaalle lainan tarpeessa olijalle etusivultamme.

 

Toivottavasti tämä auttoi sinua avaamaan silmäsi. Älä tee kuin Joni, vaan maksa velkasi ajoissa.

 

PS.

Haluiasimme vielä muistuttaa, mikäli luet tänne asti, mikä on hyvin epäilyttävää ja suorastaan epätodennäköistä, että lainan hakemissyy olisi silti hyvä olla jokin muu kuin vaikkapa esimerkiksi nettikasinot tai huumeet.